Σάββατο, 21 Ιούλιος 2018 12:45

Η Χορωδία Αιγιαλείας του Συλλόγου Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Η Μικτή Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας του Συλλόγου Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων συμμετέχει, ύστερα από πρόσκληση, στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, Χορωδών & Ορχηστρών στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης !!!


1. Σαλπάρουμε για το μουσικό μας οδοιπορικό με μια καντάδα, που ζωντανεύει παραδεισένιες εικόνες αλλά και την αγάπη μιας μοναδικής πατρίδας. «Ωραία μου Κεφαλλονιά» ο τίτλος της, άγνωστου στιχουργού σε μουσική Γεράσιμου Περλιγγή και χορωδιακή γραφή Ανδρέα Αδαμόπουλου.
2. Στη συνέχεια ένα εντελώς καινούργιο τραγούδι ζητά το καλωσόρισμά σας με το πιο θερμό χειροκρότημα. Έχει τον τίτλο «Όπου σταθώ». Εικόνες και ύμνος για την αγάπη και νοσταλγία του σημερινού Κεφαλλονίτη για το αγαπημένο του νησί. Τους στίχους έχει υπογράψει το μέλος της χορωδίας μας, ποιητής Διονύσης Μπούζος ενώ το αγκάλιασε μελωδικά ο Πατρινός μουσικοσυνθέτης και πιανίστας Ανδρέας Αδαμόπουλος.
Στη συνέχεια θα σας παρουσιάσουμε ένα medley τεσσάρων τραγουδιών.
3. Μια πινελιά νέου κύματος με το «Έλα μαζί μου» σε στίχους Γιάννη Αργύρη και μουσική Παντελή Λεούση. Χορωδιακή γραφή, Ανδρέα Αδαμόπουλου.
4. Έπειτα μια αίσθηση αύρας του Μάνου Χατζιδάκι με το «Αερικό» σε ποίηση Νίκου Γκάτσου. Χορωδιακή γραφή, Ανδρέα Αδαμόπουλου.
5. Θα το διαδεχθεί η μαγεία του εφηβικού έρωτα με «Το ταγκό της Νεφέλης» της Loreena Mc Kennitt όπου η Χάρις Αλεξίου έχει διασκευάσει με μοναδικό λυρισμό τους στίχους. Χορωδιακή γραφή, Λουκά Αδαμόπουλου.
6. Για να κλείσουμε με άρωμα οπερέτας. Από το έργο ΠΙΚ ΝΙΚ των Θεόφραστου Σακκελλαρίδη και Νίκου Λάσκαρη στο ρυθμό του ερωτικού βαλς «Σφίξε με». Χορωδιακή γραφή, Λουκά Αδαμόπουλου.

Στο πιάνο συνοδεύει ο Ανδρέας Αδαμόπουλος
Τη χορωδία διευθύνει η Αλίκη Ζαφείρη