Τρίτη, 18 Ιούνιος 2019 12:33

Τα εγκαίνια της έκθεσης Gastronomy & Art 2 στο En Kefalinia restaurant στην Λακήθρα (εικόνες)

Την Τρίτη 12 Ιουνίου έγιναν στο Εν Κεφαλληνία στην Λακήθρα , τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης Gastronomy & Art 2 En Kefalinia restaurant .


Της Κατερίνας Φωκά


Στην εικαστική έκθεση Gastronomy & Art 2 , En Kefalinia Restaurant συμμετέχουν ονομαστικά οι εξής καλλιτέχνες από την ομάδα Syros Open Art Studios με τους παρακάτω τίτλους έργων :

Mastoris Kostas - " Symbols in gastronomy" Lisbeth Kvaerndrup -"Lemon juice" Rachel Gozlan - "Une petite histoire de mutons (sans mots) " Michelle Balcon- "Pomegranate" Angela Brisnovali - "Still life with fruit on Moroccan table" Margarita Terzi - "Traditional tastes 2 " Paulina kar - "Gastronomy Basics"

Ενα μεγάλο ταξίδι στην τέχνη , μια ένωση της γαστρονομικής αλληλουχίας με τον ειρμό και την καλαισθησία των εικαστικών τεχνών , πραγματοποιώντας με αυτο τον τροπο την σύζευξη των δυο νησιών , της Σύρου και της Κεφαλονιάς .

Οι εξαίρετες αυθεντικές γεύσεις του " En Kefalinia restaurant " , έδεσαν ιδανικά με τις αποχρώσεις των καλλιτεχνικών καμβαδων της ομάδας Syros open art studios , κάνοντας ετσι τα έργα αναπόσπαστο κομμάτι με τον χώρο

Η εκθεση συνοδεύτηκε με την live performance απο την Μαργαρίτα Τερζή , καλλιτέχνιδα και μέλος της ομάδας Syros open art studios

Η Μαργαρίτα μας ειπε λίγα λόγια για την ομάδα της

 Η ομάδα μας ιδρύθηκε το 2013 και αποτελείται από καλλιτέχνες εντός και εκτός Ελλάδας. Είναι μια διεθνής ομάδα που σκοπός της είναι η ανάδειξη των καλλιτεχνών που την αποτελούν αλλά και την ανάδειξη της εντός και εκτός Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή οι Open Art Studios αποτελείται από 21 καλλιτέχνες με δράσεις, εκθέσεις, παρουσιάσεις έργων σε μαγαζιά, ανοιχτά εργαστήρια καλλιτεχνών, decor βιτρίνας σε μαγαζιά και μεμονωμένες δράσεις καλλιτεχνών. Φέτος εκτός από την έκθεση gastronomy & Art που παρουσιάστηκε και πέρυσι στη Σύρο στα πλαίσια του Festival Γαστρονομιας,φέτος 6-9 Αυγούστου θα είμαστε και πάλι στη Σύρο με θέμα έκθεσης " The four elements " (τα τέσσερα στοιχεία ). Σήμερα θα σας παρουσιάσω ένα performans που θέλει να μεταδώσει την επιρροή των χημικών ουσιών που προσθέτει ο άνθρωπος στα συσκευασμενα τρόφιμα, σε κονσέρβες, σε λαχανικά και φρούτα αλλά και τα ζώα που τους τα δίνουν να τα φάνε. Αυτόματα κάνουν κακό στον ανθρώπινο οργανισμό αλλά και στην φύση.

Η εκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουνίου