Σάββατο, 23 Φεβρουάριος 2019 21:12

Εκδήλωση για την επισκευή και αναμόρφωση του σχολείου στον Αγκώνα. Δείτε το πρόγραμμα

«Σχολείο είναι ο τόπος μας, σχολείο κι οι άνθρωποί του»

 

Η γη μας, ο τόπος , οι γείτονες κι οι χωριανοί μας, μας διδάξαν να «είμαστε» , αυτό, που λίγο ή πιο πολύ, κρυφά και δειλά ή θαρραλέα και φανερά, εκφράζει, στον καθένα από εμάς, την επιρροή τους.Με πλοηγό τη μνήμη και την γνώση, σ΄ ένα νοσταλγικό ταξίδι αναζήτησης, το χτες ανταμώνει το σήμερα εκεί, στο λιμάνι της μάθησης, το σχολείο του χωριού μας .Μια εκδήλωση με θέμα «το σχολείο του χωριού μας» ή «το χωριό του σχολείου μας», με κοινό παρανομαστή όλους εμάς κι όλους εσάς, πλαισιωμένη με εικόνες , έργα τέχνης, παρουσιάσεις, θεατρικά δρώμενα, μουσική και το παροιμιώδες Αγκωνιάτικο κέρασμα. Την Κυριακή 12/8/2018, στο Δημοτικό του Αγκώνα, θα θυμηθούμε εκείνα που ξεχάσαμε, θα γνωρίσουμε όσα δεν ξέραμε, θα κατανοήσουμε καλύτερα τον εαυτό μας.

 

 


20.30 Έναρξη -Χαιρετισμοί
20.40 Παρουσίαση από τον σημαντικό εικαστικό δημιουργό Κώστα Ευαγγελάτο εικόνων και ζωγραφικών έργων τέχνης εμπνευσμένων από το πνεύμα και τα χρώματα της Θηναίας γης.
20.55 Η ευρύτερη Θηναία, ιστορικά, λαογραφικά πολιτιστικά με την διεισδυτική «ματιά» του κ. Ορέστη Καππάτου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ριφόρτσο .
21.10 Παρουσίαση εποπτικού υλικού για τις εκκλησίας και τα σχολεία της Θηναίας. Το υλικό παραχωρήθηκε από τον εκπαιδευτικό- ερευνητή Γεράσιμο Γαλανό.
21.20 Δραματοποιημένη αφήγηση σκωπτικού διηγήματος από την ερευνήτρια και συγγραφέα Εύη Ντούκα –Λειβαδά. Την παντομίμα αποδίδουν παιδία του χωριού μας.
21.40 Μουσική από την μπαντίνα της Φιλαρμονικής Αργοστολίου «Διονύσιος Λαυράγκας» 
22.00 Ανέκδοτο διήγημα από τον εκπαιδευτικό-θεατρολόγο Ηλία Τουμασάτο..
22.15 Μπουφές 
Σας περιμένουμε Κυριακή 12 Αυγούστου ώρα 20. 30 στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αγκώνα
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΠΙΝ/ΠΕ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ, ΠΣ ΑΓΚΩΝΑ, ΤΚ ΑΓΚΩΝΑ, ΚΕΔΗΚΕ με την συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ριφόρτσο»