Παρασκευή, 23 Αύγουστος 2019 14:42

Η μαρτυρία της ιδιαιτερότητας της ζωής, η παρουσίαση του έργου στο Ιόνιο Κέντρο Τεχνών και Πολιτισμού (εικόνες-βίντεο)

Την Πέμπτη 30 Μαΐου , στο Ιόνιο κέντρο τεχνών και πολιτισμού στα Μεταξάτα , έγινε η παρουσίαση του σύγχρονου έργου και εικόνας των Professor Craig Dongoski “ On Witnessing the Oddity of Being Alive “ , Sidney Daniel “ Collective Memory of Cephalonia “ , και Jack Michael “ Echoes of Cathering “ .


Τα έργα πλαισιώθηκαν από την εικαστική παρέμβαση της Masha Kouznatsova και τα ηχητικά του Κώστα Φραντζή .

Η μαρτυρία της ιδιαιτερότητας της ζωής , μια ηλεκτροακουστική παράσταση εμπνευσμένη από το βαθύ διαλογισμό , πάνω στον Ελληνικό πολιτισμό .

“ Η Συλλογική μνήμη Κεφαλονιάς “ είναι ένα έργο της Sydney Daniel , μια πολυεπίπεδης καλλιτέχνιδας από την Γεωργία , που χρησιμοποιεί τη φιλμογράφηση , που προκύπτει από ληγμένα φωτογραφικά φιλμ , ώστε να διευρήνει τη μυθολογία , τη μνήμη και το κοινό υποσυνείδητο των κατοίκων , τις ενέργειες και τις ιστορίες της Κεφαλονιάς .

“ Οι Συλλογικοί ήχοι “ είναι έργο της καλλιτέχνιδας Jack Michael από την Ατλάντα . Το έργο της συνδυάζει την ύφανση , την γλυπτική , τη ζωγραφική και την εκτύπωση , προκειμένου να μελετήσει τις σχέσεις μεταξύ φυσικών και ανθρωπογενών συστημάτων , στο πλαίσιο της ιστορίας , της εργασίας , της γλώσσας και της τεχνολογίας .

Η Masha Kouznetsova είναι καλλιτέχνης που γεννήθηκε στη Μόσχα . Τα τελευταία 3 χρόνια συλλέγει οπτικά σημειώματα της Κεφαλονιάς με τη χρήση φωτογραφίας και κινουμένων εικόνων με καρφιά , σε συνεργασία με την Jack Michael .

Ο Κώστας Φραντζής γεννήθηκε στην Κεφαλονιά και το 2011 αποφοίτησε από το τμήμα μουσικών σπουδών του Ιονίου πανεπιστημίου .

Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συναυλιών με διάφορα μουσικά σύνολα . Από το 2015 είναι αρχιμουσικός στη Φιλαρμονικη Δήμου Κεφαλονιάς της ΚΕΔΗΚΕ, τμήμα Ελειου Πρόνων . Το 2018 ιδρύει το κουιντέτο πειραματικής μουσικής της Φιλαρμονικής Δήμου Κεφαλονιάς της ΚΕΔΗΚΕ.
Η παρουσίαση του έργου ήταν μια συνεργασία του Ιονίου Κέντρου τεχνών και πολιτισμού με την Ecotravel Kefalonia.


Της Κατερίνας Φωκά