Τρίτη, 18 Ιούνιος 2019 11:41

Αργοστόλι: Το «στολίδι» της Κεφαλονιάς

Το Αργοστόλι είναι η πρωτεύουσα της Κεφαλλονιάς και η μεγαλύτερη πόλη του νησιού. Πρόκειται για μια γραφική πόλη, χτισμένη στους λόφους γύρω από την Λιμνοθάλασσα του Κουτάβου  και το φυσικό λιμάνι που σχηματίζεται εκεί.

 

Στην πόλη του Αργοστολίου εκτυλίχθηκαν μερικές από τις σημαντικότερες ιστορικές στιγμές ολόκληρου του νησιού, όπως το κάψιμο της «Χρυσής Βίβλου» ή «Libro d’ Oro», στην πλατεία Καμπάνας, που έθεσε τέλος στις διακρίσεις μεταξύ ευγενών και λαού.

Η προσεισμική πόλη του Αργοστολίου ήταν εντυπωσιακή με μεγάλης αρχιτεκτονικής αξίας κτίρια, δημόσια και ιδιωτικά. Με ιδιαίτερες πολιτιστικές ανησυχίες και βέβαια πολλές δυτικοευρωπαϊκές επιρροές, το Αργοστόλι όπως και όλη η Κεφαλλονιά ήταν στα χέρια δυτικών κατακτητών τουλάχιστον από τον 14ο αιώνα έως και την Ένωση με την Ελλάδα, το 1864.

Στην πέτρινη γέφυρα Δεβοσέτου, έλαβε χώρα  από τις πιο σημαντικές μάχες μεταξύ των επαναστατημένων Κεφαλοννιτών και της Αγγλικής Φρουράς, το 1849.


(click by: justmiltos)

Κάνε μια βόλτα στο Αργοστόλι και δεν θα χορταίνεις να θαυμάζεις αξιοθέατα, όπως ο κεντρικός πεζόδρομος που ονομάζεται «Λιθόστρωτο», πλήθος μουσείων, η Λεωφόρος Ριζοσπαστών, το άγαλμα του ποιητή Νίκου Καββαδία και το δημοτικό θέατρο «Κέφαλος». Η πόλη διαθέτει και μία πλούσια αξιόλογη βιβλιοθήκη, την «Κοργιαλένειο».

Στα περίχωρα της πόλης βρίσκονται το Φανάρι και οι Καταβόθρες, αλλά και ο Μακρύς και ο Πλατύς Γιαλός, που είναι από τις πιο διάσημες και πολυσύχναστες παραλίες της Κεφαλλονιάς.

by Giota Magkoura
http://lovelovegreece.com