Τετάρτη, 22 Μάιος 2019 18:43

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε στην 34η τουριστική έκθεση "Philoxenia" στη Θεσσαλονίκη

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΤΗΝ 34Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ‘PHILOXENIA’ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΗ Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε με περίπτερο  στην 34η τουριστική έκθεση ‘Philoxenia’ που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από 09 έως 11 Νοεμβρίου.

Παρά το γεγονός ότι κατά την χρονική στιγμή που πραγματοποιείται η έκθεση, δεν προσελκύει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον του κοινού για θερινούς τουριστικούς προορισμούς, εν τούτοις  η αυξημένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια παρουσία άλλων γειτονικών και Μεσογειακών  Χωρών, αλλά και με τις παράλληλες εκδηλώσεις και την έκθεση ξενοδοχειακού και επαγγελματικού εξοπλισμού ‘hotelia’ που πραγματοποιούνται, η έκθεση παίρνει συνεχώς διαστάσεις ενός σημαντικού Forum.

Για τους λόγους αυτούς, συμμετέχουν σχεδόν όλες οι Περιφέρειες της Χώρας κάθε χρόνο, όπως η Π.Ι.Ν ανελλιπώς.Η Π.Ι.Ν εκπροσωπήθηκε από τον κ. Σπύρο Γαλιατσάτο  Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού & Νησιωτικής Πολιτικής και τον κ. Σπύρο Ζαμπέλη Προϊστάμενο Τμήματος Τουρισμού - Πολιτισμού Π.Ε. Λευκάδας, ενώ παραβρέθηκαν ο κ. Θεόδωρος Χαλικιάς Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, ο κ. Βασίλης Καββαδίας Αντιδήμαρχος Τουρισμού - Πολιτισμού και Παιδείας Κέρκυρας, ο κ. Γιώργος Λύχνος εκπρόσωπος του Δήμου Παξών, οι κ.κ. Αθηνά Κάρδαρη και Μαρία Ζούγρα από τον Δήμο Ζακύνθου, η  κ. Χριστίνα Τετράδη Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λαγανά, ο κ. Γεράσιμος Τιμοθεάτος Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς & Ιθάκης, ο  κ. Περικλής Κατσαρός Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εν/νων Δωματίων και Διαμ/των  Κέρκυρας, ο κ. Διονύσιος Γαζής Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λευκάδας, ο κ. Δημήτρης Ατσάρος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εν/νων δωματίων & Διαμ/των Κεφαλονιάς και Ιθάκης, καθώς και άλλοι Ξενοδόχοι & Τουριστικοί Πράκτορες.

Από πλευράς Π.Ι.Ν πραγματοποιήθηκαν σημαντικές συναντήσεις με παράγοντες, μεταξύ των οποίων με την αεροπορική εταιρεία QATAR AIRWAYS και την Ακόλουθο Τουρισμού & Πολιτισμού της Τούρκικης Πρεσβείας στην Αθήνα κ. Ulu Yilmaz.Στο περίπτερο της ΠΙΝ από δεξιά η κ. Ευριδίκη Κουρνέτα Γενική Γραμματέας Υπουργείου Τουρισμού, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής ΠΙΝ κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, η κ. Μαρία Ζούγρα από το Δήμο Ζακύνθου, ο κ. Γεράσιμος Τιμοθεάτος Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς & Ιθάκης και η κ. Αθηνά Κάρδαρη επίσης από το Δήμο Ζακύνθου.


 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής ΠΙΝ κ. Σπύρος Γαλιατσάτος με τον κ. Μιχάλη Λυρίτη από την QATAR Airways.Άποψη του περιπτέρου της ΠΙΝ.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ