Παρασκευή, 13 Δεκέμβριος 2019 14:51

Ζάκυνθος: Σύσκεψη με φορείς του τουριστικού κλάδου για το ζήτημα της Thomas Cook (Βίντεο)

ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ, ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ


Δίπλα στους φορείς ο Βουλευτής αναζητώντας λύσεις

Δ. Ακτύπης: "Η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για όλους"

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός προς όλους όσοι επλήγησαν από την χρεοκοπία του Thomas Cook, έδωσε απόψε ο Βουλευτής Ζακύνθου, Διονύσης Ακτύπης, ο οποίος συγκάλεσε σύσκεψη στο κτήριο της Αντιπεριφέρειας έτσι ώστε να ενημερωθεί πλήρως για τις επιπτώσεις που υπάρχουν στην τοπική αγορά.

Η συζήτηση έγινε σε ήπιο κλίμα και άπαντες εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τη νέα τουριστική χρονιά, αφού όλα τα συμβόλαια που είχαν υπογραφεί πλέον δεν έχουν καμία ισχύ.

Πλήγμα εκτός από τους ξενοδόχους έχουν υποστεί και οι προμηθευτές, αλλά και οι εργαζόμενοι, με τον Βουλευτή να επισημαίνει ότι θα επιδιώξει να κλείσει και ένα ραντεβού στο Υπουργείο Τουρισμού, προκειμένου μαζί με τους φορείς της Ζακύνθου να κατατεθούν κοινά, προς υλοποίηση, αιτήματα. Στόχος είναι να υπάρξει βοήθεια και συμπαράσταση απέναντι σε όλους και αυτή τη στιγμή συνεχίζεται η καταγραφή της οικονομικής ζημίας που υπέστησαν όλες οι περιοχές της Ελλάδας.

Παράλληλα, ο κ. Ακτύπης εξεδήλωσε και την πρόθεσή του για να γίνει διαβούλευση και για το μάστερ πλαν του λιμανιού που αφορά τον προβλήτα των κρουαζιεροπλοίων, ο οποίος είναι από απίθανο έως αδύνατον να γίνει στο μόλο του Αγίου Διονυσίου, όπως προγραμμάτισε η προηγούμενη κυβέρνηση, διότι θα χρειαστούν τουλάχιστον... 30 χρόνια!

Από τη συζήτηση φάνηκε ξεκάθαρα πως η πλειοψηφία των Ζακυνθινών φορέων θέλει τον προβλήτα στο μόλο του Αγίου Νικολάου, όμως αυτό είναι κάτι που θα συζητηθεί διεξοδικά σε 10 περίπου ημέρες.

Γιώργος Γκόγκος
Δημοσιογράφος