Παρασκευή, 06 Δεκέμβριος 2019 17:05

Οι Ιταλοί διαφημίζουν το σπήλαιο της Μελισσάνης

La spettacolare grotta di Melissani a Cefalonia, in Grecia. Ο τίτλος του αφιερώματος από το Ιταλικό περιοδικό vanillamagazine.it.Στην ιστοσελίδα του, το Ιταλικό περιοδικό έχει ειδικό αφιέρωμα για το σπήλαιο της Μελισσάνης προτρέποντας τους Ιταλούς να επισκεφθούν την Κεφαλονιά
.

Διαβάστε το αφιέρωμα:

Το εντυπωσιακό σπήλαιο της Μελισσάνης στην Κεφαλονιά


Το σπήλαιο της Μελισσάνης βρίσκεται στην ανατολική ακτή του νησιού της Κεφαλονιάς στην Ελλάδα και βρίσκεται περίπου δύο χιλιόμετρα από την πόλη της Σάμης .Το σπήλαιο περιβάλλεται από δάσος και βρίσκεται στη δυτική πλαγιά του βουνού . Το σπήλαιο έχει μέγεθος περίπου 100 μέτρα μήκος και η λίμνη καταλαμβάνει περίπου το ένα τρίτο . Ανακαλύφθηκε το 1951 και άνοιξε για το κοινό το 1963 .

Grotta Melissani Cefalonia 1

Grotta Melissani Cefalonia 2
 
 
 
Το νερό της λίμνης είναι υφάλμυρο , ένα μείγμα από νερό της θάλασσας και του γλυκού νερού . Το σπήλαιο βρίσκεται περίπου 500 μέτρα από την κοντινότερη παραλία και η στάθμη του νερού είναι περίπου ένα μέτρο υψηλότερο από το επίπεδο της θάλασσας . Το νερό ρέει μέσα από ένα σύστημα των σηράγγων από βάθος περίπου 30 μέτρων κάτω από το έδαφος και ρέει προς το ένα άκρο του σπηλαίου . Για να εξηγήσουν την προέλευση του νερού , το 1959 χρησιμοποιήθηκαν  ειδικές βαφές που τους επέτρεψαν να διαλευκάνουν το μυστήριο .

Grotta Melissani Cefalonia 3

Grotta Melissani Cefalonia 4
 
 
 
Το σπήλαιο έχει δύο διαφορετικούς χώρους και δημιουργήθηκε χιλιάδες χρόνια πριν . Σήμερα , το σπήλαιο έχει το σχήμα ενός «Β» , με δύο μεγάλες δεξαμενές νερού και ένα νησί στη μέση . Ο πρώτος χώρος έχει ένα μεγάλο οβάλ άνοιγμα στην επιφάνεια από το οποίο το φως του ήλιου φωτίζει με θεαματικό τρόπο το νερό δίνοντας του υπέροχα χρώματα , ενώ ο δεύτερος χώρος είναι μια τεράστια σπηλιά με αψιδωτή οροφή και πολλούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες . Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το σπήλαιο είναι σίγουρα στη μέση μιας ένα λαμπρής ηλιόλουστης ημέρας . Οι επισκέψεις οργανώνονται από τα σκάφη που παραλαμβάνουν τουρίστες από ένα μονοπάτι.
 

Grotta Melissani Cefalonia 5