Δευτέρα, 18 Ιούνιος 2018 18:16

Τέλειες κρυψώνες στο σπίτι για τα λεφτά και τα χρυσαφικά σου

Στην Ελλάδα της κρίσης πολλοί είναι αυτοί που αποφάσισαν να σηκώσουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες και να τα κρατήσουν σπίτι.

Έτσι, δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι ψάχνουν ένα ασφαλές μέρος προκειμένου να κρύψουν τα τελευταία τους ευρώ, καθώς οι διαρρήκτες γνωρίζουν πολύ καλά κάποια σημεία που θα κοιτάξουν, όπως στο συρτάρι
σας, κάτω από τα συρτάρια σας και πού θα βρουν τις αυτοσχέδιες κρυψώνες με μετρητά και χρυσαφικά.

Με τα παρακάτω tips μπορείτε να δημιουργήσετε εξαιρετικές κρυψώνες στο σπίτι σας ώστε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο κάθε φορά που θα χρειαστεί να λείψετε από το σπίτι σας για διακοπές ή για δουλειές.

Στο πατάρι.

Μέσα στα βιβλία της βιβλιοθήκης, μιας και σιγά και δε θ' ανοίξει ποτέ κανείς Έλληνας βιβλίο- πόσω μάλλον ο κλέφτης.

Κρύψτε μέσα σε θήκη πούρου

Πάρτε μια μεταλλική θήκη πούρου, αδειάστε την, και τοποθετήστε μέσα φλασάκια με σημαντικά αρχεία ή και χρήματα. Κάντε μια τρύπα στο πάνω μέρος της πόρτας σας και βάλτε τη θήκη μέσα στο εσωτερικό της πόρτας.

Αξιοποιήστε την υδρόγειο και με άλλους τρόπους

Μπορεί η υδρόγειος να είναι χρήσιμη για να μάθετε καλή γεωγραφία, αλλά είναι χρήσιμη και ως αυτοσχέδιο θησαυροφυλάκιο! Κόψτε ένα κομμάτι της υδρογείου και βάλτε μέσα χρήματα και κοσμήματα. Βάλτε και πάλι πίσω το κομμάτι που βγάλατε και σφυρίξτε ανέμελα. Μόλις βρήκατε τη πιο τέλεια κρυψώνα για τα αντικείμενα αξίας που έχετε.

Κορνίζα-κρυψώνα

Κι, όμως στις κορνίζες μπορεί να ενσωματωθεί μια ξύλινη κατασκευή που θα λειτουργήσει ως κρυψώνα

Το... άδειο λάχανο

Και όμως, μπορεί κανείς να κρύψει τα τιμαλφή του στο λάχανο. Πώς; Κατ' αρχάς κυκλοφορούν στο εμπόριο ανάλογα προϊόντα, έτοιμες κρυψώνες. Κατά δεύτερον, μπορεί να το φτιάξει κανείς μόνος του, αδειάζοντας προσεκτικά ένα λάχανο από κάτω...

Χρησιμοποιήστε παλιούς δίσκους

Πάρτε ένα χάρτινο κιβώτιο και κολλήστε πάνω του και γύρω γύρω δίσκους. Βάλτε το ανάμεσα σε κανονικούς δίσκους και τοποθετήστε μέσα στο κιβώτιο όλα τα πράγματα που θέλετε να προφυλάξετε από ενδεχόμενη κλοπή.

Μέσα στην ηλεκτρική σκούπα

Ανοίξτε την, βάλτε και μια καινούρια σακούλα και μέσα σε αυτή τοποθετήστε τα πολύτιμα σας υπάρχοντα. Στη συνέχεια, βάλτε τη σκούπα πίσω στη θέση ή στο χώρο που την αποθηκεύετε. Είναι η τέλεια προσωρινή κρυψώνα, αν πρόκειται να λείψετε από το σπίτι για διακοπές, αρκεί να θυμηθείτε να αδειάσετε τη σακούλα όταν έρθει η στιγμή να χρησιμοποιήσετε τη σκούπα!

Κρύψτε μέσα σε θήκη πούρου

Πάρτε μια μεταλλική θήκη πούρου, αδειάστε την, και τοποθετήστε μέσα φλασάκια με σημαντικά αρχεία ή και χρήματα. Κάντε μια τρύπα στο πάνω μέρος της πόρτας σας και βάλτε τη θήκη μέσα στο εσωτερικό της πόρτας

Ρολό Κουζίνας

Να πως θα το κάνετε. Ξετυλίξτε το χαρτί κουζίνας περίπου για ενάμιση μέτρο και τοποθετώντας ένα ένα τα χαρτονομίσματά σας μέσα στα φύλλα του, αρχίστε να το τυλίγετε πάλι. Φροντίστε να το τυλίξετε όσο πιο σφιχτά μπορείτε ώστε να μη διακρίνεται ότι μεσολαβεί κάτι ανάμεσα στα φύλλα του ρόλού Τοποθετήστε το ρολό μέσα στα ντουλάπια σας ή μέσα στην συσκευασία τουκάτω από το νεροχύτη.

Κενό ανάμεσα σε ντουλάπια.

Είναι εύκολο, απλώς αφήνετε ένα μικρό κενό μερικών εκατοστών ανάμεσα στα ντουλάπια και μια κρυψώνα για τα σημαντικά έγγραφά σας είναι έτοιμη και ασφαλής.

Μετρητά στην... πόρτα

Η απίστευτη αυτή κρυψώνα μπορεί να δημιουργηθεί στην κορυφή κάποιας εσωτερικής πόρτας. Χρειάζεται απαραίτητα ένα τρυπάνι για να ανοίξει μια τρύπα και ένας μεταλλικός σωλήνας στον οποίο θα τοποθετηθούν τα χρήματα και τα κοσμήματα.