Δευτέρα, 16 Ιούλιος 2018 23:19

Πώς να καθαρίσετε αποτελεσματικά τους τοίχους του σπιτιού με φυσικό τρόπο

Οι βαμμένοι τοίχοι θέλουν συχνό καθάρισμα προκειμένου να φύγουν γδαρσίματα, καπνός ή μπογιές των παιδιών αλλά και για να διατηρούνται σαν καινούργιοι για πολύ περισσότερο.

Υπάρχει ένας απλός τρόπος για να φτιάξετε εύκολα και χωρίς οικονομικό κόστος το δικό σας απορρυπαντικό για τους βαμμένους τοίχους.

Για να φτιάξετε το δικό σας απορρυπαντικό για βαμμένους τοίχους θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:

ξίδι

Μαγειρική σόδα

3-4 λίτρα ζεστό νερό

Απορρυπαντικό πιάτων

Αν οι τοίχοι δεν είναι πολύ βρόμικοι μπορείτε να τους καθαρίσετε με απορρυπαντικό πιάτων το οποίο θα ρίξετε κάποιες σταγόνες σε χλιαρό νερό. Ανακατέψτε το μείγμα και τρίψε με αυτό τους τοίχους σου και έπειτα με ένα καθαρό βρεγμένο πανάκι ξαναπέρνα τους.

Για πιο βρώμικους τοίχους προτίμησε το παρακάτω μείγμα: Ρίξε σε μια λεκάνη 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό, ½ φλιτζάνι ξίδι και 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού. Ανακάτεψε καλά και ακολούθησε την ίδια διαδικασία με παραπάνω.

Τέλος για επίμονους και σκληρούς τοπικούς λεκέδες: Ρίξε σε ένα μπολ λίγο ζεστό νερό και μαγειρική σόδα και ανακάτεψε μέχρι να γίνουν πάστα. Ρίξε πάνω σε ένα καθαρό πανάκι μικρή ποσότητα από το μείγμα και τρίψε προσεκτικά το λεκέ. Τέλος, βρέξε ένα άλλο πανάκι με νερό και καθάρισε το σημείο.

Χρήσιμες συμβουλές για τον καθαρισμό των τοίχων

Πριν από το πλύσιμο των τοίχων, βγάζετε από τους τοίχους όλα τα διακοσμητικά, τα κάδρα, τους πίνακες και τα ρολόγια.

Θα πρέπει να αφαιρέσετε οποιαδήποτε βρωμιά και σκόνη. Ο καθαρισμός χωρίς να αφαιρέσετε αυτά θα οδηγήσει στη δημιουργία και τη διάδοση της λάσπης.

Καθαρίζω πάντα τους τοίχους ξεκινώντας από κάτω και πηγαίνω προς το ταβάνι.