Σάββατο, 20 Οκτώβριος 2018 22:44

Δεν φαντάζεστε τι μπορείτε να καθαρίσετε με το αλάτι

Πρόκειται για ένα υλικό που υπάρχει σε κάθε κουζίνα.

Ο λόγος για το αλάτι που νοστιμεύει σαλάτες και φαγητά , ωστόσο, οι οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τις άλλες χρήσεις του αλατιού που μπορούν να κάνουν τη ζωή και την καθημερινότητά σας στο σπίτι καλύτερη.

Παλιά τηγάνια από σίδερο

Με λίγο αλάτι θα το επαναφέρετε. Ξεκινήστε βρέχοντας το τηγάνι, ρίξτε του χοντρό αλάτι και τρίψτε το με ένα σφουγγάρι. Αφήστε το να «κάτσει» για 10 λεπτά και έπειτα ξεπλύντε το.

Λεκέδες από ιδρώτα

Αν το λευκό σας φόρεμα η πουκάμισο έχει γεμίσει κιτρινίλες στην περιοχή της μασχάλης τότε δεν έχετε παρά να λύσετε το πρόβλημα με λίγο αλάτι.

Βουτήξτε ένα σφουγγάρι σε ένα μπολ το οποίο έχετε γεμίσει με ζεστό νερό και έχετε ρίξει μέσα σε αυτό 4 κ.σ. αλάτι. Τρίψτε τους λεκέδες με το μείγμα και δείτε τους να εξαφανίζονται.

Δόντια

Μια άλλη εξίσου σημαντική χρήση του αλατιού έχει να κάνει με την ομορφιά. Αναμείξτε σε ένα μπολάκι ένα μέρος αλάτι και δύο μέρη μαγειρικής σόδας. Βουτήξτε την οδοντόβουρτσά σας στο μείγμα και τρίψτε με αυτήν τα δόντια σας. Κάντε το αυτό 2-3 φορές την εβδομάδα και σύντομα θα έχετε πιο λευκά δόντια.

Λεκέδες από καφέ

Φτιάξτε ένα μείγμα από απορρυπαντικό πιάτων και αλάτι και τρίψτε την κούπα σας στην οποία έχουν μείνει λεκέδες από καφέ με το μείγμα. Θα τη δείτε και πάλι να γυαλίζει.

Καθαρίστε την αποχέτευση του νεροχύτη

Για να πλύνετε την αποχέτευση του νεροχύτη αναμίξετε αλάτι με ζεστό νερό και ρίξτε το διάλυμα σε αυτό. Θα εξαλείψει τις οσμές και θα εμποδίσει την συγκέντρωση λιπών στα τοιχώματα του σιφονιού. Για να παραμείνει καθαρή η αποχέτευση επαναλάβετε το όσο πιο συχνά μπορείτε.

Αφαιρέστε λεκέδες από κόκκινο κρασί

Όσο το κρασί είναι νωπό, ρίξτε λίγο λευκό κρασί για να αραιωθεί το χρώμα. Στη συνέχεια, καθαρίστε το σημείο με ένα σφουγγάρι και κρύο νερό. Πασπαλίστε με αρκετό αλάτι και αφήστε το για 1 ώρα τουλάχιστον, με αυτό τον τρόπο, το αλάτι θα απορροφήσει τον λεκέ. Τέλος, καθαρίστε την περιοχή με ένα βουρτσάκι.

Σκουριά

Για να καθαρίσετε την σκουριά από οποιαδήποτε επιφάνεια ανακατέψτε αλάτι με χυμό λεμονιού και τρίψτε με το μείγμα τη σκουριά. Αφήστε το για μερικά λεπτά να κάνει τη δουλειά του και έπειτα καθαρίστε το με ένα σφουγγάρ